Culturele en sociale ontwikkeling

Maatschappelijke activiteiten van het instituut:

Naast activiteiten op het gebied van belangenbehartiging, cultuur en onderwijs, het opzetten van religieuze riten, educatieve en educatieve cursussen en seminars, het zorgen voor vrouwen en jongeren, het opvolgen en verzorgen van nieuwe bekeerlingen, om de eenheid te versterken en te versterken, coëxistentie en harmonie tussen moslims en andere eigenaren van andere religies en overtuigingen, een vertaling van wat de Edele Koran heeft vastgelegd Grondslagen, principes en regels voor het omgaan met niet-moslims, en om de relaties tussen leden van de moslim te versterken gemeenschap in dit land met anderen, organiseert het Instituut een aantal diverse sociale en culturele activiteiten die erop gericht zijn relaties aan te gaan met alle lagen van de samenleving. Het heeft zich tot doel gesteld de relatie tussen alle geledingen van de Nederlandse samenleving te verstevigen om de bruggen van communicatie en vertrouwen te versterken om zo sociale zekerheid en stabiliteit te bereiken. Om dit nobele doel te bereiken, organiseerde het Instituut tientallen bijeenkomsten en avonden die werden bijgewoond door een groot deel van de verschillende spectrums van de Nederlandse samenleving, waaronder vertegenwoordigers van kerken en tempels, onder verschillende titels en onderwerpen, met name: Versterking van spirituele en intellectuele veiligheid . Samenwerking om de waarden van een dialoogcultuur te consolideren. Het tegengaan van de retoriek van extremisme. Hoe gaan we het tij van rechts-extremisme het hoofd. De rol van religieus onderwijs in de bescherming van de samenleving. De rol van religieuze instellingen bij het opbouwen van een hechte samenleving. En andere onderwerpen waar het hoofdkantoor van het Instituut getuige van was.

Het Instituut heeft ook deelgenomen aan vele fora en evenementen die de verspreiding van een cultuur van tolerantie bevorderen, wederzijds respect bereiken en de dialoog tussen verschillende instellingen en religieuze, culturele en sociale sekten in de Nederlandse samenleving, ongeacht hun achtergrond, leeftijd, overtuigingen, meningen, nationaliteiten en kleuren.

Onder haar sociale activiteiten: het ontvangen van delegaties en bezoekers van het Islamitisch Instituut Dar Al-Huda van Nederlanders en anderen, vooral studenten van scholen in de verschillende stadia en universiteiten, met als doel de moskee en haar rol in de moskee te leren kennen, kennismaking en samenwerking met de instelling van het instituut, evenals antwoorden op vragen met betrekking tot de islamitische religie.

Het Instituut voert ook activiteiten uit om de islam te introduceren en om te reageren op kwaadaardige verdenkingen tegen de islam en de islamitische beschaving.

In de maand Ramadan organiseert het Instituut vele activiteiten, sociale programma’s en culturele festivals, aangezien het Iftar-operaties uitvoert die gericht zijn op alle segmenten van de samenleving, inclusief collectieve iftars die voorzien in de behoeften van behoeftigen, daklozen en behoeftige niet-moslims. . Voor de Ramadan Iftars die door het Instituut worden georganiseerd, zijn de buren van het instituut en de notabelen van de stad uitgenodigd, waaronder geestelijken, politici, veiligheid en anderen.

Het instituut bezoekt patiënten in ziekenhuizen voor hun kliniek, om hun moreel te verhogen en hen zoveel mogelijk te helpen.

Het houdt zich ook bezig met de zaken van gevangenen en hun morele bewustzijn. Het Instituut stelt ook momenten vrij voor de opvang van kinderen, meisjes en jongeren die in delinquentie zijn gevallen om hen te helpen hun evenwicht te herstellen, hun gedrag te verbeteren en hen te helpen goed en effectief te integreren in de samenleving. Met behoud van hun religie, cultuur en religieuze identiteit

Dar el Huda neemt vrijwillig deel aan het schoonmaken van de buurt waarin het centrum zich bevindt via het netwerk van vrijwilligers die in het Instituut werken.

Ook maakt hij nachttours in sommige buurten waarvan de bewoners problemen ondervinden als gevolg van het gedrag van sommige jonge tieners, met als doel met hen in gesprek te gaan en hen te herinneren aan de plicht om bewoners en buren te respecteren en de veiligheid van de buurt te handhaven , de stad en het land in het algemeen.

Het Instituut heeft een maandelijkse bijeenkomst waarvoor niet-islamitische buren van het Instituut worden uitgenodigd, met als doel kennis, toenadering en hechtere band in overeenstemming met de islamitische moraal en principes die de rechten van de naaste aanbevelen. Op zijn beurt neemt het Instituut deel aan vergaderingen, evenementen en belangrijke nationale kwesties waartoe het geroepen is, als een nuttig en succesvol centrum volgens alle normen.

Het instituut heeft een prijzenswaardig initiatief dat het eind 2018 lanceerde en dat tot doel heeft de dialoog tussen moskeeën en kerken op het niveau van Amsterdam te bevorderen. Bij het initiatief zijn een aantal moskeeën en kerken betrokken, omdat het zich richt op samenwerking en dialoog, het verspreiden van tolerantie en samenwerking, het bestrijden van alle vormen van onverdraagzaamheid, het bestrijden van haat zaaien, geweld en extremisme, en streven naar het verspreiden van een cultuur van dialoog en leven. Gemeenschappelijke kwesties, het pluralisme respecteren en de ander accepteren, en onderwerpen aan de orde stellen als: verzet tegen atheïsme, versterking van de waarden van geloof en moraal, gericht op overeenkomsten en het afwijzen van onenigheid. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de realiteit van de islam en de islam’s kijk op het universum, de natuur en de mens uitgelegd, terwijl de aspecten tolerantie en sociale solidariteit worden belicht die de kern vormen van het islamitische geloof.

Copyright 2022, All Rights Reserved