Dar el Huda biedt een verscheidenheid aan activiteiten aan haar leden. Hieronder vindt je een overzicht van de activiteiten.

Onze Activiteiten

5 dagelijkse gebeden

De vijf dagelijkse gebeden worden het gehele jaar verzorgd door Dar el Huda inclusief het vrijdaggebed en de twee  Eid gebeden.

Onderwijs

Dar el Huda biedt een verscheidenheid aan lessen voor jong en oud, mannen en vrouwen. Deze lessen variëren van Arabisch tot aan fiqh (Jurispudentie) lessen.

Arabisch

Arabisch is de taal van de islam. Een stevig fundament is daarom ook van essentieel belang om de koran en de islam te begrijpen. Daarom bieden wij bij Dar el Huda Arabische les aan.

Memorisatie

De heilige koran is het woord van Allah (swt) en als moslim wil je natuurlijk de koran memoriseren. Wij van Dar el Huda bieden memorisatie (hifdh) lessen aan om jouw te helpen dit doel te bereiken.

Tajweed lessen

De koran memoriseren is uiteraard belangrijk, maar deze ook op de juiste manier reciteren is van groot belang. Tajweed lessen zijn daarom onmisbaar bij het memoriseren van de koran.

Lezingen

Verhalen over de profeet Mohammed (vrede zij met hem), de shahaba en nog veel meer belangrijke onderwerpen om mee te krijgen om goed te kunnen praktiseren. Dar el Huda voorziet ook in deze behoefte.