Openingsfeest ter gelegenheid van het nieuwe schooljaar 2022/ 2023

*De verbinding is vernieuwd*

*Openingsfeest ter gelegenheid van het nieuwe schooljaar 2022/ 2023*

Voor de start van het nieuwe schooljaar houdt het Islamitisch Instituut Dar el Huda een openingsfeest voor onze leerlingen om de band te vernieuwen en om de boodschap van het belang van onderwijs over te brengen.

In een vreugdvolle sfeer ontving het bestuur van het Islamitisch Instituut Dar el Huda en haar docenten de leerlingen en hun ouders en verzorgers. Er werden verschillende educatieve en recreatieve activiteiten gehouden om een positieve start te maken voor het nieuwe schooljaar, dit was vooral nodig na een hectische periode met name door de corona epidemie en de maatregelen die werden genomen op het onderwijs.

De directeur van het Instituut, sheikh Abdelilah el Amrani verwelkomde alle leerlingen, nieuw en oud en prees de docenten voor al hun inspanningen en inzet en bedankte ook de ouders voor hun inspanningen bij het opvoeden en onderwijzen van hun kinderen. Hierna benadrukte hij het belang van het onderwijs bij de ontwikkeling van de kinderen en dat het Instituut verschillende educatieve activiteiten heeft om hierin te ondersteunen.

De directeur gaf ook aan dat het nieuwe schooljaar, een jaar van ontwikkeling en vernieuwing zal zijn in de onderwijs activiteiten, met name het onderwijzen van de Heilige Koran, de Arabische taal en islamitische waarden en normen. Ook voegde hij toe dat er verschillende religieuze lessen en seminars zullen worden gegeven en ook dat het online onderwijs van start zal gaan. De ouders waarderen zulke seminars/ trainingen die hun zullen helpen om te streven naar leiderschap en uitmuntendheid jegens hun kinderen om de moslimgemeenschap te dienen in Nederland.

De docenten van het Instituut presenteerden de behaalde resultaten van afgelopen schooljaar, die over het algemeen uitstekend waren. Door al de beperkingen en moeilijkheden was het met de wil van Allah toch een succesvolle schooljaar geworden. Dit werd bereikt door de verschillende activiteiten en door de onderstueningsprogramma`s.

Het feest werd afgesloten met diverse smeekbeden en bij het afscheid nemen kregen de kinderen verschillende zoetigheden en lekkernijen mee en niet te vergeten, er waren ook hapjes voor de ouders. Dit was een teken van liefde en aanmoediging voor het nieuwe schooljaar wat staat voor succes en uitmuntendheid.

* 3 september 2022 *

Copyright 2022, All Rights Reserved