Internationale koran wedstrijd

De Internationale Koranwedstrijd
Op reis met de eerzame en rechtvaardigen

Het Islamitisch Instituut Dar el Huda Amsterdam organiseert dit jaar voor de derde keer de internationale koranwedstrijd met de eervolle en rechtschapen reizigers voor het reciteren van de koran. De derde editie 1443 AH/2022 AD wordt online (op afstand) gehouden. Deelnemers van over de hele wereld kunnen deelnemen, door hun gegevens te registreren en door een video met een korte opname van de voordracht op te sturen om te worden genomineerd en aangekondigd tijdens de wedstrijd door de gespecialiseerde juryleden die de taak hebben om de nominatie en implementatie in een internationale competitie te evalueren . Dit gebeurt volgens de regels en voorwaarden van de wedstrijd. Houd er rekening mee dat deelname openbaar zal worden gedeeld via de sociale media van het Instituut.

"En laat daarom degenen die willen wedijveren, wedijveren"

* Bekendmaking van de finalisten en de Prijsuitreikingsceremonie van de winnaars van de Internationale Koranwedstrijd wedstrijd 1443_2022 met de eervolle reizigers in de derde editie. * Dinsdag 2 Shawwal 1443/ 3 mei 2022.

* Het Islamitisch Instituut Dar el Huda in Amsterdam is zeer verheugd en blij om deze geweldige winnaars en winnaressen van de wereldwijde koranwedstrijd te mogen feliciteren tijdens de derde editie 1443/ 2022. “met de eervolle reizigers”*

Live ceremonie t.b.v de prijsuitreiking van de 6 finalisten die over zijn gebleven van de 19 deelnemers die door de halve finale zijn doorgekomen. De totaal aantal deelnemers die zich hebben aangemeld voor de competitie van dit jaar waren 1055 aanmeldingen waarvan 652 mannen en 403 vrouwen uit 63 verschillende landen. Hiervan zijn er 69 door de kwalificatie ronde heen gegaan en bij de kwart finale zijn er 36 doorgegaan en bij de halve finale 19 en uiteindelijk zijn er 6 finalisten overgebleven. Gefeliciteerd met zijn voor deze mooie prestaties, moge Allah het van een ieder accepteren.

* Prijsuitreiking van de derde editie van de internationale koran competitie met de eervolle en rechtvaardige reizigers *

De derde editie van de internationale koranwedstrijd “Met de eervolle en rechtvaardige reiziger” eindigde dinsdagavond, Shawwal 2, 1443 AH, overeenkomend met 3 mei 2022 AD, die werd georganiseerd door het Islamitisch Instituut Dar el Huda in Amsterdam, tijdens de heilige maand Ramadan dit jaar, met een deelname van 1055 mannelijke en vrouwelijke deelnemers uit 63 verschillende landen, die gingen strijden in hun recitatie van de heilige koran.

In zijn openingstoespraak op de kroningsavond prees de directeur van het Islamitisch Instituut Dar el Huda in Amsterdam, de heer Abdelilah Al Amrani, alle deelnemers aan deze grote wereldwijde competitie, wijzend op de mate waarin de moslim gemeenschap zich vasthoudt aan de koran en prees het succes van de wedstrijd dankzij de enorme inspanningen van de juryleden.

– Dr. Ali Al-Ghazawi uit Libanon

– Sheik Elias Al-Mahawi uit Marokko

– Sheikh Awad Abdullah uit Egypte

– Sheik Moaz Dweik uit Marokko

Sheikh Abdelilah el Amrani presenteerde ook een kort overzicht van de activiteiten van het Islamitisch Instituut Dar el Huda in Amsterdam.

Daarna werden de woorden uitgesproken aan de broeders in de jury, waar iedereen zijn blijdschap uitdrukte om deel te nemen aan deze internationale competitie, sprekend over de fasen van de competitie sinds de start tot de datum van de bekendmaking van de namen van de winnaars van deze wereldwijde koran wedstrijd.

Tijdens de halve finale hebben 19 deelnemers de kans gekregen om zich te kunnen plaatsten voor de finale.

De avond werd afgesloten met de bekendmaking van de namen van de winnaars (03 mannen / 03 vrouwen), in sterke competitieve omstandigheden, waarin de winnaars en winnaressen, de meeste uit Marokko, belangrijke en welverdiende geldprijzen ontvingen.

Dit zijn de namen van de winnaars, samen met het geldbedrag dat aan elke winnaar is toegewezen, volgens de behaalde positie:

*Namen van de mannelijke winnaars*

1ste plaats Muhammad Masoud uit Indonesië € 1300,-

2de plaats, Mostafa Zahid uit Marokko € 800,-

3de plaats Yassine Ben Ghali uit Marokko € 500,-

*Namen van de vrouwelijke winnaars*

1ste Khadija Ajbar uit Nederland € 1300,-

2de plaats Farah Amchichou uit Marokko € 800,-

3de plaats Iman Radi uit Marokko € 500,-

De zevende prijs wordt toegekend aan de openbare lezer, ter waarde van 300 euro. Er kan gestemd worden tot en met maandag 9 mei 2022. De prijs wordt bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie die live wordt uitgezonden op de kanaal van het Islamitisch Instituut Dar el Huda in Amsterdam, en op de Facebook-pagina van het Instituut op de nacht van dinsdag 10 mei 2022 om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Publieksfavoriete reciteur

Na het sorteer- en telproces voor het totale aantal likes en reacties, naast het totale aantal views en posts voor de genomineerden voor de Publieksprijs favoriete reciteur tijdens de Internationale Koranwedstrijd “Met de Eervolle en Rechtvaardige Reizigers”, die werd uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van het Instituut feliciteren we de reciteur “Mohammed Easa Khalil” uit Egypte. Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats, dank aan alle deelnemers die hebben deelgenomen aan deze competitie.

Bekijk de volledige informatie hierover op onze Arabische website of volg ons via de sociale media van het Instituut

Copyright 2022, All Rights Reserved