Arabisch voor Niet-Arabisch Sprekenden

Cursus Arabisch voor Niet-Arabisch Sprekenden

Heb jij altijd al de Arabische taal willen leren? dan is het tijd voor een Taalcursus.

Arabisch leren loont. De taal wordt in 60 verschillende landen gesproken door ongeveer 319 miljoen mensen en behoort ook tot de top vijf meest gesproken talen in de wereld. Ook in Nederland wonen veel mensen met Arabisch als moedertaal. Wellicht wil je Arabisch leren voor je werk, omdat je in een Arabisch land gaat werken of omdat je Arabische relaties hebt. Wat je motivatie ook is om Arabisch te leren, bij Instituut Dar el Huda ben je bij het juiste adres.

Arabische taal is een culturele en fascinerende taal om te leren.

Het Arabische alfabet kent 28 letters en wordt van rechts naar links gelezen. Het is ook een vloeiend schrift dat wil zeggen dat het altijd in een vloeiende lijn aan elkaar wordt geschreven. De precieze vorm van een letter is bovendien afhankelijk van de positie van de letter binnen een woord, vooraan, midden of achteraan. Medeklinkers staan in het Arabisch centraal. De stam van een woord bestaat uit medeklinkers. De klinkers vormen bepaalde uitgangen waarmee woorden een iets andere betekenis kunnen krijgen.

Wist je dat klassiek Arabisch voor moslims zeer belangrijk is en beschouwd wordt als de heilige taal van de islam en dat het de taal is om mensen bijeen te brengen zoals in de koran staat: “O mensheid! Wij hebben jullie uit een man en een vrouw voortgebracht (Adam en Eva) en jullie tot volken en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen.” (49:13)

Heb je interesse?, schrijf je meteen in of neem contact op voor meer informatie.

Copyright 2022, All Rights Reserved